Instructiuni pentru inscrierea profesorilor pe platforma GOOGLE CLASSROOM.

Conform prevederilor se vor desfășura activitățile de învățare și evaluare pe platforma educațională a Școlii Sanitare Postliceale „Sanity” Bacău care se poate accesa la adresa www.classroom.google.com.

Pentru a vă înregistra trebuie să urmați pașii de mai jos.

1. Intrați pe www.classroom.google.com.
Image
2. În cazul în care aveți deja un cont google/gmail s-ar putea să fiți deja logat și trebuie sa va delogați pentru ca pentru logarea pe platforma educaționala a școlii este necesar un cont inregistrat pe domeniul școlii (sanity.ro), cont de care veti fi informat printr-un mesaj privat.

In cazul in care va apare imaginea de mai jos NU APĂSAȚI PE BUTONUL CONTINUA.

Este imperativ să mergeti în partea din dreapta sus (in imagine se vede litera A intr-un cerc verde dar litera și culoarea poate fi diferite) 

Dati click și alegeti optiunea „Adăugați alt cont”

În cazul în care nu aveți un cont și nu sunteți logați nu va aparea imaginea de mai jos și puteți să ignorați punctul 2 si 3 si sa treceti direct la pasul 4.
Image
3. Dupa ce ați apăsat pe butonul din dreapta cu profilul dumneavoastră, asa cum am indicat mai sus, și ați ales „Adăugați alt cont”, acum clickați din nou pe „Folosiți alt cont”

În cazul în care nu aveți un cont și nu sunteți logați nu va aparea imaginea de mai jos și puteți să ignorați punctul 2 si 3 si sa treceti direct la pasul 4.
Image
4. În cazul in care nu aveti cont și în cazul în care aveați deja un cont si ați urmat instrucțiunile de mai sus veți ajunge la pasul in care vi se cere sa introduceti credențialele de acces ale noului cont

Aici trebuie sa introduceți emailul pe care l-ați primit prin mesaj privat și parola. Nu este necesar să memorați parola trimisă pentru că după prima inregistrare vi se va cere sa schimbati parola cu una care va este mai familiară.
Image
5. După introducerea emailului și parolei vi se va cere să acceptați termenii si condițiile de utilizare deci dați click pe „Acceptați”
Image
6. Imediat dupa acceptarea termenilor și condițiilor vi se va cere să schimbați parola deci trebuie sa introduceti o parola noua cu care sunteti familiar.

Atenție, trebuie să aibă minim 8 caractere
Image
7. Suntem aproape gata. Acum trebuie doar sa confirmati că sunteti persoana care s-a inregistrat, deci apăsați „Continuați”
Image
8. Alegeti-vă rolul. Incepe să fie simplu, nu?
Image
9. Gataaaa, acum mai trebuie doar să apasați pe butonul „Acceptați” pentru fiecare clasă în parte. 

În momentul în care dați click pe „Acceptați” o să intrați și în „clasa virtuală”.

Pentru a continua să „Acceptați” și celelalte clase si să vedeți acest panou cu toate clasele apăsați pe meniul reprezentat de cele 3 liniuțe orizontale din stânga sus, lângă „Google Classroom” și alegeți „Cursuri”
Image
10. Mai jos vedeți meniul care se deschide cand apăsați pe cele 3 liniuțe orizontale de langa logoul „Google classroom”

De aici aveți acces la mai multe opțiuni. Simțiți-vă liberi să explorați. Nu vă fie teamă, nu puteți să „stricați” nimic :)
Image
Dacă ați reușit puteți continua cu ghidul de utilizare

Dacă v-ați rătăcit și v-ați prins urechile sunați admin-ul: 0739.481851 Eduard :)
© 2020 Sanity. Toate drepturile rezervate